skepnadsskiftaren.blogg.se

"Skepnadsskiftaren" handlar om Viola, en helt vanlig ung kvinna som möter sitt livs kärlek uppe i norra Sverige. Hon märker redan från början att Kevin inte är som vanliga män med alla sina tatueringar, sitt märkliga beteende och lysande ögon. Hon får snart veta sanningen om denne otroligt snygga man och faller handlöst och hårt för honom som hon aldrig gjort tidigare. Men det är inte helt lätt, ett förhållande med en skepnadsskftare innebär många uppoffringar, livshotande faror men såklart en kärlek och spänning som man inte kan hitta hos en vanlig människa.

Första Kapitlet.

Kategori: Allmänt

Första dagen tillbaka på universitetet. Jag kom på mig själv med att sitta och stirra ut genom fönstret och tänka på sommaren som gått istället för att vara uppmärksam på vad läraren längst fram vid scenen gick igenom. Jag kunde urskilja orden "kurser" och "tentor", men jag hade inte orken att följa med på genomgången av det kommande läsåret. Jag började redan ångra att jag inte tagit ett uppehåll från studierna, att studera ekonomi var inte ens min idé, min farbror hade insisterat på att jag skulle börja jobba på hans företag så fort jag hade läst klart. Jag hörde en svag röst lång in i huvudet som viskade att jag inte kommer att göra honom stolt. Min bästa vän Ellen avbröt mina funderingar.

- Viola, har du sett den där killen som sitter nere med Simon och dom andra längst bak, är han ny? Han kanske går första året, jag har inte sett honom förut! Tror du han är från stan? Hans ögon ser rakt igenom mig.

Ellen satt bak och fram på sin stol och vilade armarna på ryggstödet, hon suckade och tittade drömmande på gänget med grabbar som satt längst bak i aulan.

- Förutom att han faktiskt inte ens ser hitåt, Ell.

- Äh, du missade den glödande blicken han nyss gav mig, han vill helt klart ha mig.

Hon slängde sitt långa, ljusa hår över axeln och kastade en slängkyss åt grabbarnas håll, sen nöp hon mig i benet och pekade på mig med båda händerna när alla grabbarna vände sig mot vårat håll. Jag höll tillbaka en impuls att smälla till Ellen över huvudet och vände mig mot fönstret igen.

- Har du föresten pratat med Simon den senaste tiden? Jag tycker han sneglar på dig hela tiden.

- Nej, jag vet inte vad mer jag ska säga till honom.

Simon och jag hade haft en sommarflört. Jag hade lätt att bli nykär och när vi hade träffats på en strandfest i början på sommaren hade jag fallit framstupa för hans charm och utseende. Simon var snygg, riktigt snygg. Hans gröna ögon, mörkblonda hår och perfekta käklinje fick honom att se ut som en modell, eller möjligens en grekisk gud, speciellt när hans hudfärg liknade mer och mer färgen på en pepparkaka ju längre in på sommaren vi kom. Simon och jag hade haft roligt, han var lätt att umgås med och fick mig alltid att skratta. Men som med alla andra romanser jag haft så dog dom ut när resan på rosa moln förvandlades till en grå vardag. Jag hade aldrig förstått hur människor klarade av att vara tillsammans flera år efter att den pirrande känslan försvunnit. Jag trodde inte på djup kärlek, jag trodde att människor helt enkelt blev för fästa vid mönster och för rädda att bli ensamma. Nej, långa förhållande var inte min grej och hade aldrig varit det. Det var inte det att jag aldrig var nöjd eller att jag hela tiden sökte något bättre, jag gick alltid in helhjärtat i relationer och var alltid lika säker på att just den här killen skulle bli han som jag skulle dela resten av mitt liv med. Men dom känslorna bleknade alltid och jag kom på mig själv med att börja störa mig på småsaker. Med Simon hade det varit samma sak. Jag störde mig på att han alltid hade dörren öppen när han gick på toa, hur högt han virade handduken efter att han hade duschat, hur han snarkade på nätterna så att jag inte kunde sova. Listan kunde göras lång och den blev bara längre och längre ju mer jag försökte intala mig att det är småsaker att inte bry sig om, ända tills dom småsakerna blev större än känslorna jag hade.

Ellen däremot, hade varit kär en gång under hela tiden jag känt henne. Eller egntligen två gånger, men det var i samma kille så det räknades bara som en gång ansåg jag. Men efter två års förhållande kom hon på honom i säng med en annan tjej och pratade inte med honom igen. Men sedan dess hade hon alltid jämfört alla nya killar hon träffat med sin enda stora kärlek, även om hon aldrig skulle erkänna det själv.

- Jag tycker fortfarande du är för kräsen Vio, han är typ den snyggaste killen du någonsin har varit med och du kastar honom i soporna för att behöll sockar som det var hål i. Du kanske ska uppsöka hjälp! Ell såg på mig med ena ögonbrynet höjt.

- Du vet att det inte var så, jag var bara inte kär i honom längre. Varför ska jag lägga energi på någon som jag inte har dom känslorna för? Det sårar honom bara ännu mer.

- Jag kan komma på en massa saker som är värt att lägga ner energi på tillsammans med honom, som det där sexpacket eller den där söta rumpan!

- Han är ingen leksak, han har känslor.

- Ja, jag säger bara att du kanske ska försöka hålla lite hårdare i dina känslor.

Jag visste att det inte var lönt att hålla den här diskussionen med Ell, hon ansåg att alla killar som gick med på att vara med en, oavsett hur man kände för dom, fick skylla sig själva så länge det var ett sjysst spel och man var ärlig med vad man ville.

- Men alltså jag tror den där nya grabben till och med är snyggare än Simon! Se på honom, han ser ut som Jack Sparrow! Du vet hur jag alltid har velat vara med en riktig pirat!

Jag vände mig och för att se om Ells påstående var sant, jag hade förvisso tänkt lägga hela dating-grejen på hyllan för ett tag och koncentrera mig på pluggandet, men titta måste man väl få göra? Ell hade rätt, eller i alla fall om att den nya killen var snygare än Simon, den delen att han såg ut som en pirat var värt att diskutera, med vem som helst förutom Ellen Berg.

Killen var mörk, men trots att han satt på andra sidan aulan kunde jag se hans drag tydligt. Han var bredaxlad och den vita t-shirten han hade avslöjade en sleeve med tatueringar på vänstra armen. Hans hår var svart och rufsigt på ett nyvaket och sexigt sätt och hela han utstrålade självsäkerhet. Man behövde bara ta en titt på den här mannen för att veta att han visste hur bra han såg ut. Han hade slitna mörka jeans och kängor, runt halsen hängde en tjock silverkedja. Han hade ett par dagars skäggstubb och var härligt solbränd, han såg nästan lite spansk ut.

Precis när jag skulle vända bort blicken lyfte han huvudet och såg direkt på mig, eller inbillade jag mig bara? Hur kunde han veta att jag satt och studerade honom? En obehaglig känsla letade sig ner efter min ryggrad och jag kände att min haka långsamt sjönk längre ner från mitt ansikte. Herre Gud så snygg han var! Jag lyckades inte vända bort blicken hur mycket jag än försökte, jag satt som förstenad och såg på den här underbart tuffa man som såg delvis road delvis irriterad ut över att han tagit mig på bar gärning med att stirra ut honom.

Medans jag och nykomlingen satt och såg rakt på varandra började alla andra resa sig och gå ut ur aulan, första skoldagen var slut.

- Jag har första tjing på honom! Ell skuttade upp från stolen, tog sina böcker och skyndade mot utgången för att hinna trängas samtidigt som killarna genom dörrarna.

Hon verkade inte ha fått med sig den obekväma blicken mellan mig och Snyggingen.

- Man kan inte tjinga någon bara sådär, Ell! Jag ryckte till mig handväskan och skyndade efter.

Hon vände sig om och tittade under lugg på mig, hennes lång ögonfransar fladdrade.

- Snälla, han är min drömprins! Dessutom trodde jag du gillade blonda killar.

- Du har inte ens pratat med honom ännu! Och du vet att jag föredrar mörka, mystiska män som har fullt med tatueringar och ser allmänt farliga ut. Jag skrattade till när Ell barnsligt räckte ut tungan åt mig och höll upp sitt långfinger åt mig.

- Du får alltid som du vill ändå, jag fattar inte varför alla killar vill ha dig, jag är ju mycket charmigare!

Det hon sa var delvis sant, jag hade alltid varit en favorit hos killarna. Varför fattade inte riktigt jag heller, jag tyckte inte att jag var snyggare än någon annan och jag var inte särskilt rolig eller kvicktänkt som Ellen, men jag hade alltid varit den som blivit kallad snyggast i klassen och haft killarna i mina hasor. Det kanske var därför som jag hade så lätt att bli kär, jag fick betydligt mer uppmärksamhet än vad jag ville ha och tyckte jag förtjänade.

- Det är fortfarande så varmt ute, sa jag när vi kom fram till parkeringen, kan vi inte dra till tjärnen och bada?

- Jag måste hämta Mio på förskolan, men mamma skulle vara hemma vid 3, vi ses där efter det!

Mio var Ellens lillebror som hon oftast hämtade från dagmamman eftersom hon insisterade på att få köra hennes mammas bil. Kompromissen var att hämta Mio eftersom det var för långt att gå och det inte gick några bussar åt samma håll.

- Det är en dejt! Jag satte upp mitt långa, mörka hår i en slarvig snodd innan jag satte mig i bilen. 

- Jag trodde att du skulle sluta med sånna aktiviteter?

- Bara när det gäller män.

 

Det var riktigt varmt ute för att vara augusti och norra Sverige. Termometern visade 27 grader och inte ett moln syntes på himmelen. Jag parkerade bilen bakom det lilla huset som jag hyrde och stängde av motorn. Jag satt en stund och beundrade mitt hem, jag hade haft väldigt tur när jag fick förstahandskontrakt för ett år sedan, det var flera som ringt på annonsen eftersom staden vi bodde i var helt och hållet en studentstad så var jag en bland flera hunda som varje år sökte en billig plats att bo nära universitetet. Jag hade ringt på annonsen och förklarat att jag skulle flytta upp från mitten av Sverige för att studera ekonomi och att jag hade blivit så förtjust i det lilla huset. Mimmi, Kvinnan som ägde gården och som bodde i det större huset, bad mig komma upp och träffa henne så att hon kunde få ett bättre första intryck än över telefon eftersom det var så många som redan hört av sig. Jag bilade upp samma dag och när Mimmi visat mig det lilla huset, som mer var som en liten lägenhet med ett gemensamt vardagsrum och kök, en liten toalett med dusch och tvättmaskin och en liten sovalkov, förklarade hon att hon tyckte bäst om mig av alla hon träffat och Mimmi själv ansåg att hon var väldigt duktig på att läsa människor. Hon erbjöd hon mig ett kontrakt som skulle gälla så länge jag ville bo kvar.

Ellen och hennes Mamma hade flyttat upp redan under våren efter att Ellens pappa lämnat familjen för någon ung bimbo, som Ell förklarat det, och eftersom hennes mamma ville komma så långt bort från honom som möjligt och Ell ändå skulle börja studera till hösten så hade dom valt att flytta upp till Norrbotten.

Jag låste upp den lilla dörren och gick snabbt in för att byta till bikini, det var lite över en timme kvar innan jag skulle möta Ell så jag tänkte värma upp med att sola lite ute på gräsmattan. Jag fyllde ett glas cola med isbitar och gick ut i solen.

 

Kommentera inlägget här: